Blog

Razlozi rasta i održivosti malih i srednjih poduzeća

Biti vlasnik poduzeća, imati slobodu odlučivanja u poslovanju i mogućnost potencijalno velikog prihoda je primamljivo, no stvarnost je da ako ne možete držati korak, ne možete niti uspjeti. Mnogi uspješni poduzetnici tvrde da je formula uspjeha za svako poduzeće drugačija i da ne postoji jedan konkretan recept za uspjeh, već da postoji niz zajedničkih karakteristika koje poboljšavaju izglede za uspješno poslovanje i uspon te su pokazatelj rasta i održivosti poduzeća.

Uspješna komunikacija – slabost ili snaga

„Najgore je kad ljudi ćute, kad se ne objasne, pa svaka sumnja ima pravo na život. I moja i tvoja.“ 

M. Selimović

 

Kada bi pitali pedeset svojih prijatelja ili  kolega jesu li dobri komunikatori, vjerojatno bi ih pedeset odgovorilo potvrdno.

U stvarnosti, svi mi imamo prostora za unaprjeđenje naših komunikacijskih vještina, koliko god bili sigurni da to možda nije tako.

Outsourcing računovodstvenih usluga - razlozi za i protiv

Postoji puno razloga za razmatranje outsourcinga. Međutim, outsourcing nije jedino rješenje i nije  „za svako poduzeće“.

Također, tuđi primjer primjene outsourcinga ne mora u konačnici biti i vaš primjer u budućnosti.

Prije nego počnete ozbiljnije razmišljati o ovoj temi, pobrinite se da razumijete koje su točno potrebe vašeg poduzeća te razgovarajte i inzistirajte na svim, za vas relevatnim pitanjima.

Utjecaj organizacijske strukture na zadovoljstvo i radni učinak zaposlenika

Vjerojatno poznajete bar jednog kolegu, prijatelja, rođaka, koji vam na kavi redovito prepričava svoje nezadovoljstvo poslom i organizacijom u kojoj radi, pri čemu nema povjerenja u sustav kojem trenutno pripada, upravljačku strukturu ili prvog nadređenog? 

I pri tom bira stav  „Do kada ide,ide..“ ili „Ne mogu me oni tako malo platiti koliko ja mogu malo raditi“.

Nadam se da se niste vi u ovome prepoznali a ukoliko jeste, odlično. Krenimo od početka. 

Većina studija je potvrdila da loša organizacijska kultura koja vlada u poduzeću direktno utječe na organizacijsku klimu poduzeća, reflektirajući se na zadovoljstvo i doprinos zaposlenika.

 

 

©2024 Consulting Plus. All Rights Reserved.

Search

Ove stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale vaše korisničko iskustvo.
These sites use cookies to improve your user experience.

Poruka privatnosti / Privacy Policy